KENNEL WATERBLISS

Tillökning

Igår var vi och hämtade vår nya familjemedlem, Tamikas Against All Odds "Theo" en svart cockerkille. Äntligen har jag fått min svarta pojke som jag har väntat länge på. Han sov hela natten utan problem och vaknade inte förräns i morse när Hugo vaknade och tyckte det var dax för mat. Bilder och mer info om Theo kommer att uppdateras på hemsidan.


Skogspromenad

Vilka härliga dagar vi har haft. Både i går och idag åkte vi till skogen så hundarna fick springa av sig, de bara älskar detta. Det var lite skönare igår då solen sken för fullt. I fredags var jag och hälsade på en gäng cockervalpar på fyra veckor, helt underbara och valpar luktar ju bara så gott. En av dessa valpar (svart hane) flyttar hem till oss om fyra veckor. Längtar verkligen dit ska bli så roligt med en valp igen. Jag tror att det blir så att Nelly kommer bli den som fostrar denna lilla valp som sin egen, det gjorde hon med Hugo och lekfarbror det blir Hugo det.


Härlig vinterdag

Idag tog vi bilen och åkte till skogen så hundarna fick springa av sig, de for omkring som tokar. Man blir så glad och lycklig själv när man ser hur roligt dom har. Det var även skönt för matte och husse också att komma ut i skogen, har faktiskt saknat det. Nu var det ett tag sen jag uppdaterade sidan men det blir nog bättre med det framöver för det kommer hända lite roliga saker framöver.   Mer om det när det blir aktuellt. Hugo är anmäld till en inofficell utställning här i Örebro i februari, längtar det var ett tag sedan nu och man träffar alltid så trevliga människor runt ringen.


Vinter

Nu var det verkligen länge sedan jag uppdaterade. Veckorna går alldeles för snabbt. Men det har inte hänt något speciellt. Jag jobbar och hundarna är med mig, vi går våra dagliga promenader. Jag försöker aktivera dem lite under våra promenader och även inomhus. Det har ju varit så kallt en period nu så det gick knappt att vara ute. Hoppas att vi inte får så kallt resten av vintern. Freddy vår äldsta katt fyllde 15 år i lördags och han fick då det bästa han vet, räkor. Hundarna fick sig ett bad i lördags kväll så i kväll tänkte jag trimma lite på dem.

 ll


Träning

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade har väl inte hänt så mycket men några utställningar har vi hunnit med i september. Först var vi i Karlskoga på en inofficell där Hugo blev BIR och BIG-3 och förra helgen var vi i Lindesberg där Hugo blev BIR och BIG-5. Har anmält Hugo till en inofficiell här i Örebro i slutet av oktober. Har börjat träna jaktlydnad med Hugo och med Nelly kör jag lite lydnadsträning båda tycker det är så kul att få jobba lite. Så under hösten/vintern blir det dessa träningar för hundarna. Några fler utställningar är inte inplanerade får se framöver om det blir några fler.


Köping

Den 25 juli var vi i Köping på Internationell utställning. Hugo placerade sig som reserv i öppen klass med fin kritik. Är jättenöjd med mattes kille. Petra och jag åkte ihop  och för hennes hundar gick det strålande. Hero blev BIR och placerade sig som 3:a i BIG-finalen, Maggie blev 2:a bästa tik med reserv CACIB och Queen blev placerad i unghundsklassen. Stort Grattis Petra! Stort Grattis säger vi också till Susannes TinTin som BIM. Det var en trevlig men mycket blöt dag då det regnade en hel del vilket resulterade i att jag har dragits med halsont, hosta, snuva och ögonfluss hoppas att detta snart går över. Nästa utställning blir i Askersund sen har jag inte anmält Hugo till några fler, får se om det blir några mer i år. Är sugen att börja en lydnadskurs med honom och rallylydnad med Nelly. Vi får se vad vi hinner med. Semestern är slut, börjar jobba på måndag. Sommarn har gått alldeles för fort som vanligt men hösten kan vara jätte härlig bara det är bra väder.


Hallstahammar

Söndagen tillbringande vi i Hallstahammar på en inofficiell utställning. Hugo blev bästa hane, BIR och 2:a i BIG-finalen. Domare var Kjell Lindström.

Hugos kritik:

Mycket tilltalande hanhund av utmärkt storlek, härligt uttrycksfullt hanhundshuvud, fin skalle, bra öron, korrekt bett, vackra ögon, idealisk över och underlinje, utmärkta vinklar runt om, rör sig trevligt från alla håll med bra påskjut, utmärkt päls och färg.

Hallstahammar


Midsommar

Lasse, jag och hundarna tog husvagnen och åkte till Härjarö över midsommarhelgen. Vi åkte i torsdag och kom hem nu i kväll. En helt underbar helg med god mat och många och långa promenader med hundarna. Det var en väldigt hundvänlig camping med hundbad och fina promenadstråk längs med mälaren. Det anordnades också ett traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstången mm som vi var och tittade på.

midsommarstång

 Dans runt midsommarstången

Härjarö Gård

Härjarö Gård

båthamnen

Båthamnen

båthamnen 1

Båthamnen

husvagnen

Nelly o Hugo i husvagnen

 

 


Student

I fredags firade vi Joels student. Full fart från morgon till kväll, gick upp 05,00 för att köra honom till en klasskompis där det var champangefrukost sen hem och fixa iordning, dekorera björkarna, duka till gästerna mm. Åkte och hämtade upp Jennifer och Lasses syster Margit som skulle åka med oss till skolan där vi mötte upp mina föräldrar och min syster. Kl 12,00 började utsläppet av studenterna. Joels klass var en av dem första klasserna som släpptes ut. Efter att vi tagit emot Joel på skolgården åkte vi upp på stan för att titta på studentkortegen det är så roligt att se alla lyckliga studenter som åker på lastbilsflak, vagnar mm. Efter kortegen åkte vi hem och tog emot gästerna som vi bjöd på mat och tårta. Joel var så nöjd med sin dag. Senare på kvällen åkte han och hans kompisar till Frimis och firade studenten natten lång. Lasse, jag och Jennifer åkte iväg en liten stund till Jennifers och Joels kusin Mikael som även han hade tagit studenten. Sen blev det lite trimmning, bad och föning av Hugo eftersom vi skulle till Norrköping och ställa ut honom så det blev ingen sovmorgon på lördagen heller upp kl. 05,00 och göra sig iordning. Vi hade trevligt sällskap av Lorena och hennes dotter Amanda under dagen. Hugo fick en slät etta denna dag.

 

GRATTIS JOEL

ll


Utställning i regnvädret

Idag var vi iväg till Nora på en inofficiell utställning. Hugo blev BIR och sedan 3:a i BIG-finalen.

Han fick följande kritik:

Tilltalande maskulin hane av utmärkt typ och storlek. Bra tänder och bett. Bra piggment, mörka vackra ögon, utmärkt topline.Välvinklad fram o bak. Visas väl i ordninggjord, utmärkta rörelser med bra drive. Välvisad.

Domare: Elisabeth Wahlström

Är ganska så frusen efter en dag ute i detta blötväder så nu ska jag lägga mig under en varm filt i soffan och slappa lite innan det är dax att sätta i gång med lite hushållssysslor.


«september 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930